ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de medici, furnizori de servicii medicale si oameni de stiinta s-au intalnit online azi pentru a discuta folosirea dozelor mari de Vitamina C administrata intravenos in cadrul tratamentului pentru cazurile moderate si severe de viroza generata de coronavirus (CoVid-19). 

Oaspetele cheie este dr. Enqiang Mao, sef al departamentului de medicina de urgenta la Spitalul Ruijing, un spital major in Shangai, afiliat cu Universitatea de Medicina Jiatong. Dr. Mao este membru al Echipei de Experti Seniori al Centrului de Sanatate Publica Shanghai, unde au fost tratati toti pacientii Covid-19 [ din zona Shanghai]. Dr. Mao este, de asemenea, coautor al Shanghai Panel Consensus for the Treatment of Covid-19 Infection, un document oficial recunoscut de Asociatia Medicala Shanghai si de autoritatile guvernamentale ale orasului Shanghai. 

De peste 10 ani, Dr. Mao foloseste doze mari de vitamina C intravenos pentru tratarea pacientilor cu pancreatita acuta, sepsis, cei din postoperator si cu alte conditii medicale. Cand au aparut cazurile de Covid-19, dr. Mao si alti experti s-au gandit la vitamina C si au recomandat vitamina C intravenos pentru tratarea cazurilor moderate si severe.   Recomandarea a fost acceptata de Echipade Experti din Shanghai. Toti pacientii cu Coid-19 din zona Shanghai au fost tratati in Centru de Sanatate Publica Shanghai. Pana in data de 17 martie 2020, au fost 358 de pacienti cu Covid-19. 

Dr. Mao a afirmat ca grupul sau a tratat 50 de cazuri moderate si severe de Covid-19 cu vitamina C intravenos. Dozele administrate au fost intre 10.000 mg si 20.000 mg pe zi, timp de 7-10 zile; 10.000 de miligrame a fost doza pentru cazurile moderate iar cea de 20.000 miligrame a fost folosita in cazul cazurilor mai severe, in functie de statusul pulmonar ( indicatorii de oxigenare) si parametrii de coagulare. 

Toti pacientii care au primit vitamina C intravenos au avut imbunatatiri ale starii de sanatate si nu au existat decese. Comparativ cu durata medie de 30 de zile de stationare in spital a bolnavilor cu Covid-19, pacientii care au primit vitamina C intravenos au petrecut in spital o perioada mai scurta cu 3-5 zile. Dr. Mao a discutat in detaliu un caz sever, situatie in care sanatatea pacientului se deteriora rapid. Doctorul a administrat 50.000 mg vitamina C intravenos pe o perioada de 4 ore. Au observat apoi indicatorii de oxigenare se stabilizeaza si seimbunatatesc. Nu au existat efecte adverse la niciun caz tratat cu doze mari de vitamina C intravenos. 

Printre expertii care au participat la conferinta video de azi au fost: 
- Dr. Atsuo Yanagisawa, profesor de medicina la Universitatea Kyorin din Tokyo, Japonia si presedinte al Societatii Internationale de Medicina Ortomoleculara
- Dr. Jun Matsuyama din Japonia
- Dr. Michael J. Gonzales, profesor la Universitatea de Stiinte Medicale Puerto Rico
- Dr. Jean Drisko, profesor de stiinte medicale si dr. Qi Chen, profesor de farmacologie de la facultatea de medicina a Universitatii Kansas. 
- Dr. Alpha "Berry" Fowler, profesor de terapie intensiva si pneumologie la Universitatea Virginia Commenwealth
- Dr. Maurice Beer si Asa Kitfield de la NutriDrip si Integrative Medical NY, New York
- Dr. Hong Zhang de la Beijing Alps Point Health Technologies, LLC
- Willian T Penberthy, PhD la Scribe LLC, Florina
- dr. Ilyes Baghli, presedintele SANMO - Societatea Algeriana de Nutritie si Medicina Ortomoleculara
- Dr. Mignonne Mary si Dr. Charles Mary Jr, de la Remedy Room, New Orleans
- Dr. Selvy Rengasamy, presedintele SAHAMM, Malaezia
- Dr. Richard Cheng, PhD de la Cheng Integrative Health Center din Carolina de Sud, presedinte al Cheng Health Consulting Services din Shanghai si Consultant Senior al Shenzen Medical Association si al Spitalului ShenZhen BaoAn Central - a initiat si coordonat aceasta conferinta. 

Cei care au anuntat ca vor fi in conferinta insa nu au reusit sa participe: 

Desi conferinta a durat mai putin de 45 de minute din pricina timpului limitat al dr. Mao, participantii i-au multumit dr. Mao pentru timpul sau si pentru informatiile prezentate si si-au exprimat dorinta ca acest canal de comunicare sa ramana deschis si, de asemenea, sa aiba posibilitatea de a vorbi cu alti medici ce lucreaza cu cazurile de Covid-19. 

Intr-o intalnire separata am avut onoarea de a vorbi cu dr. Sheng Wang, PhD si profesor de terapie intensiva la Shanghai 10th Hospital, Facultatea de Medicina a Universitatii Tongji din Shanghai, China. Si dansul face parte din Echipa de Consultanti Experti Seniori pentru Controlul si Preventa=ia Covid-19, Shanghai. 
Sunt 3 lectii pe care le-am invatat despre infectia cu coronavirusul [ce cauzeaza viroza numita Covid-19], a spus dr. Wang:

1) Administrarea intravenoasa timpurie a dozelor mari de vitamina C este foarte folositoare in a ajuta pacientii cu Covid-19. Datele inca sunt in finalizare si lucrarile stiintifice formale vor fi publicate gradual. 
2) Pacientii cu Covid-19 par sa aiba o rata mare de hipercoagulabilitate. Dintre cazurile severe, aproximativ 40% prezinta hipercoagulabilitate, in timp ce procentul celor cu aceasta caracteristica in randul cazurilor mai usoare si moderate a fost de 15-20%. Heparina a fost folosita pentru cei cu probleme de coagulare. 

3) A treia cea mai importanta lectie este legata de timpul pentru purtarea echipamentului de protectie pentru intubare si alte masuri de interventie. Daca asteptam pana ce un pacient dezvolta toate semnele pentru a fi intubat vom pierde minute pretioase cu imvracarea echipamentului de protectie. Echipa ar trebui sa considere parametrii necesari trecerii unui pacient pe intubare luand in considerare ca au nevoie de cca 15 minute pentru a se pregati. Aceste interval critic de 15-30 de minute poate impacta foarte mult rezultatul tratamentului. 

Atat dr. Mao cat si dr. Wang au confirmat ca sunt si alte echipe medicale in alte parti ale tarii unde pacientilor cu Covid-19 li se administreaza intravenos doze mari de vitamina C.  


Articol tradus pentru ActiveNews, de către  Andreea Pálfi, de la sursa Hospital treatment of serious and critical COVID-19 infection with high-dose Vitamin C