O fetiță siriană în vârstă de patru ani a fost găsită înecată pe o plajă din Turcia în urma naufragiului ambarcațiunii cu care, alături de alți imigranți, voia să ajungă în Grecia. Încidendul aro loc la numai două săptămâni de la decesul băiețelului de trei ani Aylan, relatează thejournal.ie, citat de B1.ro 

Victima a fost găsită pe o plajă din regiunea Cesne, în fața insulei grecești Chios, însă nu a fost indentificată. Potrivit agenției de presă guvernamentală din Turcia, Anadolu, gărzile de coastă turce, care au venit în ajutor, au salvat 14 sirieni, între care opt copii.

La începutul acestei luni, fotografiile cu micul refugiat sirian Aylan Kurdi, găsit înecat pe o plajă din Turcia au făcut înconjurul lumii, devenind un simbol al crizei refugiaților cu care se confruntă Europa.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews