ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O farmacie din Sevilia a fost condamnată, în 2008, la plata unei amenzi de 3.000 de euro, pentru că a refuzat să vândă anticoncepționale. După șapte ani, Curtea Constituțională a Spaniei a dat dreptate farmaciei, anulând amenda.

În 2008, o farmacie din Sevillia a fost acționată în justiție și condamnată să plătească o amendă de 3.000 de euro pentru că a refuzat să vândă unei tinere pilula de a doua zi, invocând dreptul său la ”libertate de gândire”, scrie The Telegraph.

Autoritățile din Andalusia, sudul Spaniei, au decis că farmacia trebuie să plătească amenda respectivă pentru că a refuzat să vândă pilula de a doua zi dar și prezervative, deși farmaciile din această țară sunt obligate prin lege să le comercializeze și fără rețetă.
 
Reprezentanții farmaciei au contestat amenda, iar Curtea Constituțională le-a dat dreptate, invocând ”dreptul la obiecție pe motive de conștiință” al proprietarilor farmaciei, într-o chestiune în care există un conflict profesional între lege și propriile lor convingeri religioase. 
 
În Spania, în ultimii ani problema avortului a provocat dezbateri aprinse. În 2010, fostul guvern socialist al premierului Zapatero a inițiat o lege care permite avortul până la a-14-a săptămână de sarcină. Anul trecut însă, guvernul conservator al lui Rajoy a decis că avortul nu este permis decât în cazul violului sau dacă sănătatea mamei este pusă în pericol.