ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unele dintre primele drone cu capacități avansate de recunoaștere facială sunt dezvoltate de companiile de supraveghere israeliene. Iar poliția americană ia în calcul folosirea, cât mai curând, a tehnologiei controversate, informează Forbes.

Ca semn al apariției iminente a identificării biometrice din aer, o firmă startup israeliană, finanțată anterior de Microsoft, a brevetat tehnologii pentru recunoașterea facială bazată pe drone. O cerere de brevet de invenție, publicată la începutul acestei luni, a fost depusă de AnyVision cu sediul la Tel Aviv încă din august 2019, în SUA. Tehnologia va ajuta o dronă să găsească cele mai bune unghiuri pentru o fotografie de recunoaștere facială, înainte de a încerca să găsească o potrivire pentru țintă prin referire la fețele stocate într-o bază de date. Dispozitivul este numit „Poziționarea adaptabilă a dronelor pentru o recunoaștere facială îmbunătățită”.

Brevetul își propune să rezolve unele dintre complexitățile identificării chipurilor umane dintr-un platformă zburătoare. Diverse probleme evidente apar atunci când încercăm să recunoaștem pe cineva dintr-o dronă: dobândirea unui unghi în care o față poate fi capturată în mod corespunzător și posibilitatea de a obține imagini de bună calitate în timp ce se mișcă sau se deplasează. Ambele sunt considerabil mai dificile de realizat.
 
Nu este clar dacă tehnologia este destinată doar Armatei sau dacă va fi vândută și foțelor de Poliție. 

Agențiile militare americane au încercat să vină cu soluții, inclusiv proiectul de recunoaștere facială tactică avansată la un proiect de tehnologie la distanță de la Comandamentul operațiunilor speciale din SUA (SOCOM) și inițiativa de recunoaștere și identificare biometrică la inteligență la altitudine și distanță.
 
Microsoft a cumpărat o participație la compania startup în valoare de 74 de milioane de dolari în 2019. În 2020 au apărut informații că instrumentul AnyVision a fost utilizat la punctele de trecere a frontierei dintre Israel și Cisiordania. 
 
Amazon are de asemenea un brevet similar pentru flotila sa experimentală, potrivit companiei.