ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


20.000 de pelerini au asistat vineri aseară, până la miezul nopții, la Colosseum-ul din Roma, la procesiunea care amintește de Drumul Crucii, condusă, conform tradiției, de Papa Francisc.

„Rușine pentru toate imaginile de devastare, de distrugere și de naufragiu care au devenit obișnuite în viața noastră! Rușine pentru sângele inocent, care zilnic este vărsat de femei, copii, migranți și de persoane persecutate din cauza culorii pielii lor sau din cauza apartenenței etnice și sociale și din cauza credinței!”,  acesta a fost strigătul Suveranului Pontif la finalul procesiunii Drumul Crucii de la Colosseum. Suveranul Pontif și-a cerut astfel iertare lui Dumnezeu iertare pentru „rușinea" suferită de umanitate pe fondul scenelor petrecute în orașele bombardate și a imaginilor cu imigranți înecați, dar și pentru scandalurile din Biserica Catolică”.
 
Referindu-se la scandalurile de abuz sexual din Biserica Catolică, Suveranul Pontif a vorbit despre „rușinea pentru toate momentele în care noi, episcopii, preoții, frații și călugărițele am scandalizat și rănit biserica” și despre faptul că  „prima noastră iubire”, „entuziasmul” și "disponibilitatea" au fost astfel uitate și lăsate să "ruginească„, potrivit Agerpres.

Biserica Catolică se luptă de mai multe decenii să treacă peste scandalurile de abuz asupra copiilor provocate de unii dintre membrii clerului. Potrivit criticilor, mai sunt încă multe de făcut pentru pedepsirea episcopilor care au mușamalizat actele abuzive sau care nu au făcut destule pentru a le preveni, precizează Reuters.