ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În curând, bicicliștii care merg fără cască în Dubai vor fi detectați și sancționați de un robot-polițist dotat cu inteligență artificială. Orașul lansează pe străzile sale un robot cu tehnologie de recunoaștere facială, conceput pentru a înregistra încălcările regulilor de trafic de către bicicliști și scuterele electrice, potrivit biometricupdate.com.  

Robotul va circula pe plaja publică din Dubai, conectând infractorii cu cărțile lor de identitate biometrice din Emiratele Arabe Unite. 

Misiunea sa va fi să înregistreze oamenii care se adună pe piste de biciclete, care conduc sau își parchează scuterele și bicicletele în zone neautorizate sau care transportă prea mulți prieteni pe aceeași bicicletă.

Autoritatea pentru Drumuri și Transport (RTA) a orașului a lansat săptămâna trecută un robot pentru testare, relatează Gulf News

Hamad Alafeefi, directorul Departamentului de Comandă și Control al RTA, a declarat că, în perioada de probă, autoritățile nu vor emite amenzi, ci vor studia acuratețea și rata de eroare a tehnologiei de detectare prin recunoaștere facială.

„Robotul constă dintr-o cameră care monitorizează 24-7, fiind bazat pe IA, care va analiza imaginile video”, a spus Alafeefi. Acesta va detecta automat încălcările și le va transmite către serviciul RTA.

Robotul este echipat cu senzori de mișcare pentru manevre sigure, iar departamentul ia în considerare și utilizarea a diferite tehnologii în timpul celei de-a doua etape de testare.