ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața și alte 40 au fost rănite duminică în atentate cu bombă, printre care unul sinucigaș, împotriva unor biserici din Surabaya, în Indonezia, țară cu cel mai mare număr de musulmani din lume, a informat poliția.

Poliția indoneziană a precizat că atacurile au fost comise de membrii unei familii, precizând că o femeie alături de doi copii a declanșat o bombă într-o biserică, iar soțul acesteia alături de alți trei dintre copiii familiei au comis celelalte două atacuri.

Primul atac a fost comis în Biserica Santa Maria, în urma căruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul. A doua explozie a fost înregistrată la câteva minute distanță în biserica Diponegoro, iar trei persoane și-au pierdut viața.

Alți patru oameni au murit în urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

Indonezia, cea mai populată țară musulmană din lume, se află în stare alertă după o serie de atacuri comise în ultimii ani - între care unele revendicate de SI și adesea comise de filiala locală, Jamaah Anshar Daulah.

Evenimentele de duminică intervin la câteva zile după începutul Ramadanului în lumea musulmană.

Intoleranța religioasă a crescut în ultimii ani în Indonezia, țară cu 260 de milioane de locuitori dintre care aproape 90% sunt de confesiune musulmană, dar care numără și minorități ca budiști, hinduși și mai ales creștini.