ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trebuie să rămână Franța în UE? Unul din doi francezi ar dori să răspundă la această întrebare în cadrul unui referendum, relevă un sondaj realizat in Franța Universitatea din Édimburgh.

53% dintre francezi și-ar dori un referendum cu privire la prezența Franței în Uniunea Europeană. De asemenea, francezii sunt europenii care își doresc în măsura cea mai mare limitarea circulației libere a forței de muncă, scie ziarul Le Monde. Aceasta este una dintre revelațiile sondajului realizat la începutul lunii februarie, pe un eșantion de 8000 de alegători din șase țări ale UE (Germania, Franța, Polonia, Irlanda, Spania și Suedia), realizat de Universitatea din Edinburgh.

Astfel, 32% din francezi sunt în favoarea lipsirii de beneficii sociale a străinilor europeni pentru primii patru ani de stagiu ( față de 23% dintre germani și doar 17% dintre suedezi).

Pentru aproape jumătate dintre francezi, "Brexit"  nu ar fi un dezastru: 44% cred că "Marea Britanie ar trebui să părăsească UE ", în timp ce doar 27% dintre germani și doar 19% dintre spanioli împărtășesc acest punct de vedere.

Numai 40% din francezi cred că apartenența Marii Britanii este bună pentru UE, față de 48% dintre germani și 68% dintre irlandezi, al căror comerț depinde în mare măsură de  Londra. Întrebați dacă doresc o consultare privind apartenența la UE, francezii spun ”da” în proporție de 53%, față de 45% dintre germani și 47% dintre spanioli.