ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, i-a scris lui Donald Trump, lăudându-l pe președintele american și urându-i succes în mandatul său, au informat surse locale, preluate de Agerpres.

Trump are „șansa istorică, prin noi reforme, de a fi pionierul unor evoluții inovatoare și mărețe, putând face astfel istorie", a scris fostul șef al statului iranian în scrisoarea pe care i-a adresat-o liderului de la Casa Albă.  

Totodată, Ahmadinejad, în vârstă de 60 de ani, a mai scris că astfel de demersuri inovatoare ale lui Trump ar putea pune capăt celor 38 de ani de tensiune dintre Iran și SUA.

„Excelența voastră a descris onest sistemul politic din SUA și structura sa electorală drept corupte și împotriva (intereselor) publice. Sistemul electoral american a aservit decenii la rând vocea poporului în favoarea unei anumite minorități”, i-a transmis Ahmadinejad în scrisoarea publicată în persană și în engleză pe pagina sa personală.

Ahmadinejad obișnuiește să le scrie liderilor lumii. El le-a scris predecesorilor lui Trump, Barack Obama și George W.Bush, precum și cancelarului german Angela Merkel.  

Unii comentatori iranieni au declarat că scrisoarea către Trump este doar o încercare a lui Ahmadinejad, care de patru ani nu se mai află în centrul politicii iraniene, de a ajunge pe prima pagină a ziarelor.