ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa siriană a anunțat că un atac israelian cu rachete în Damasc a ucis cinci persoane și a rănit alte cincisprezece, la mai puțin de două săptămâni după cutremurul devastator din 6 februarie.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise, 15 rănite și câteva clădiri distruse într-un atac aerian al Israelului asupra capitalei Siriei, Damasc.

Atacul a avut loc duminică , puțin după miezul nopții, și a lovit un cartier central din Damasc, numit Kafr Sousa. Reuters susține că zona lovită s-ar fi aflat lângă un  complex de securitate din proximitatea unor instalații iraniene.

 

Potrivit agenției siriene de presă, SANA, patru din cele cinci persoane ucise erau civili și unul militar.

De asemenea, tot SANA a anunțat „distrugerea câtorva clădiri rezidențiale”.

 

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, șeful Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, o organizație cu sediul în Marea Britanie și care a fost o sursă credibilă pentru Occident în timpul terorii ISIS, „lovitura de duminică este atacul israelian cel mai devastator asupra capitaliei siriene”.


Atacul israelian vine la mai puțin de două săptămâni după ce, pe 6 februarie, Siria a fost zguduită de un cutremur catastrofal, în urma căruia au fost raportați până acum 5.800 de morți.

Spre deosebire, însă, de Turcia, lovită și ea de același seism, pe care s-a înghesuit să o ajute toată comunitatea internațională, sprijinul umanitar a ocolit Siria ca pe un ciumat.

 Motivul: a refuzat să se plece în fața valului de islamism, provocat de CIA și numit poetic Primăvara Arabă.

Așa ceva nu se iartă. În asemenea măsură încât, în loc de ajutoare, regimul Assad primește acum bombe.