ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă guvernul turc nu are informații despre traficul cu petrol, noi suntem gata să i le furnizăm. Afirmația a fost făcută de un înalt oficial iranian, care a anunțat că Teheranul este gata să arate fotografii și imagini cu comerțul ilegal de petrol dintre Ankara și jihadiștii ISIS.

Acuzațiile la adresa guvernului de la Ankara, in privința colaborării strânse cu Statul Islamic și a presupusei implicrări a guvernului de la Ankara în traficul de petrol cu ISIS, continuă să curgă din mai multe direcții.

Cea mai recentă acuzație vine din partea secretarului Consiliului iranian, Mohsen Rezaei, care, conform agenției de presă IRNA, a declarat că "dacă Ankara nu are informații despre comerțul ilegal cu petrol cu Daesh, Republica Islamică este gata să le pună la dispoziția lui Erdogan". 

Pe site-ul oficial al lui Raezei s-a publicat deja anunțul conform căruia Republica Islamică ar fi în posesia unor documente care dovedesc clar implicarea Turciei în traficul de petrol dintre Ankara și jihadiștii ISIS. El susține că "mai mulți consultanți iranieni prezenți în Siria au obținut fotografii și filmulețe cu toate rutele parcurse pentru transportarea petrolului de către Daesh în Turcia.

În paralel, ministerul rus al Apărării a difuzat în ultimele ore mai multe imagini ale bombardamentelor ruse asupra unor camioane cisternă, despre care spune că aparțin ISIS, și care transportau produse petroliere către granița de nord, în zona orașului Alep.