ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Brexit nu se va alătura grupului suveranist din Parlamentul European reprezentat de Matteo Salvini, anunțul fiind făcut de liderul formațiunii, politicianul apreciat de Trump, Nigel Farage, scrie France24.com.
 
Acesta a declarat pentru Politico faptul că nu se va alătura cu europarlamentarii partidului său grupului suveranist din care fac parte, printre alte formațiuni, și Liga, Adunarea Națională și Alternativa pentru Germania. „Pot să confirm că nu e cazul și că Partidul Brexit nu se va alătura Grupului ENF (Alianța Europeană a Popoarelor și Națiunilor), ”, a declarat Farage.

Partidul Brexit al lui Nigel Farage, care a câștigat 29 din cele 72 de locuri din Marea Britanie în Parlamentul European, nu a dat nicio explicație pentru acestă decizie.
 
Marea Britanie urmează să iasă din UE pe 31 octombrie, dar europarlamentarii săi se vor alătura PE în iulie și vor rămâne până la părăsirea UE.
 
 
Un refuz privind alăturarea la  grupul suveranist din PE a venit și din partea formațiunii conservatoare din Polonia „Lege și Justiție”. Exprimându-și scepticismul față de planurile lui Salvini, Jaroslav Kaczynski, liderul partidului Lege și Justiție  a declarat pentru Radio Wnet: „Când vine vorba de domnul Salvini, aici avem o problemă, pentru că vrea să creeze un nou grup cu formațiuni pe care nu le putem accepta. Acesta este un grup din care fac parte Adunearea Națioanlă, a doamnei Le Pen,  și Alternativa pentru Germania. Este ceva nu putem accepta în niciun caz”, a spus Jaroslav Kaczynski.

Declarațiile celor doi lideri politici vin după ce un semnal similar a venit de la Budapesta. Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban nu vede multe șanse pentru o colaborare cu grupul vicepremierului italian Matteo Salvini în Parlamentul European, a declarat săptămna trecută șeful de cabinet al lui Orban, Gergely Gulyas.