În urma atacului de la Christchurch, Noua Zeelandă a decis să elimine referințele la Iisus din rugăciunea parlamentară, declanșând reacții negative în rândul populației creștine din țară, relatează cbn.com.

Președintele Camerei, Trevor Mallard, a luat decizia de a renunța la referințele la Iisus pentru a face rugăciunea „mai incluzivă” pentru toți parlamentarii.

O referință la „Dumnezeu atotputernic” rămâne, dar nu este o referire specifică la un zeu creștin, a scris The Guardian

Decizia a provocat nemulțumirea creștinilor din Noua Zeelandă.
La începutul săptămânii, aproximativ 1.000 de persoane au protestat în fața clădirii parlamentului din Wellington, cerând ca numele lui Iisus să fie reintrodus în rugăciune. Creștinismul face parte din istoria națiunii, au strigat protestatarii. Ross Smith, organizatorul evenimentului, a declarat pentru Radio NZ că țara are un patrimoniu creștin care nu ar trebui șters. „Principiile și valorile  acestei națiuni se bazează pe rădăcinile creștin-iudaice. Înlăturarea numelui Iisus ar distruge aceste rădăcini", a declarat acesta. ”Aveau nevoie de un pretext pentru a elimina numele lui Iisus pentru că aceasta este de fapt o națiune creștină”,spune, la rândl său, Rieki Teutscher. Nu împărtășim acest ateism, a adăugat el.

Un alt demonstrant, Carmel Morgan, a spus că Mallard ar fi trebuit să se consulte cu cetățenii sau să anunțe un referendum înainte de a schimba rugăciunea.

Și unii politicieni din Noua Zeelandă și-au exprimat, de asemenea, preocuparea față de schimbarea decisă de președintele Camerei, fără a se consulta cu întregul parlament.


În ultimele săptămâni au apărut voci pentru care renunțarea la credința creștină tradițională ar fi fost un factor semnificativ care a contribuit la atacul asupra celor două moschei. În condițiile în care fostele biserici creștine sunt transformate în moschei, iar prim-ministrul țării a decis să poarte în public hijab, pentru a se solidariza cu musulmanii, există riscul, susțin unii comentatori, ca această recentă decizie a Parlamentului să pună mai mult paie pe foc.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews