ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul democrat la președinția SUA, Joe Biden, a condamnat așa-numitele „zone libere de LGBT” din Polonia, spunând că „nu au ce căuta în Uniunea Europeană sau oriunde în lume”.

Biden a redistribuit duminică un articol al Associated Press în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, condamna ce ea numea „zone fără umanitate”. Fără să menționeze Polonia pe nume, von der Leyen a spus că astfel de entități „nu își au locul în Uniunea noastră”.

„Nu mă voi avea liniște atunci când vine vorba de construirea unei uniuni a egalității, o uniune în care să poți fi cine ești și să iubești pe cine dorești - fără teama de recriminare sau discriminare”, a spus von der Leyen în primul său discurs despre starea Uniunii . „Afirmația din tweet-ul vicepreședintelui Joe Biden se bazează pe informații mass-media inexacte, deoarece nu există„ zone libere de LGBT ”în Polonia”, a scris Ambasada Poloniei în SUA pe Twitter.

„Guvernul polonez este angajat să respecte statul de drept, drepturile și incluziunea socială. Nu există loc pentru discriminare în societățile noastre. ”

În America este deja de notorietate sprijinul deplin al lui Biden pentru mișcarea LGBT. Candidatul democrat,  care a făcut din drepturile LGBTQ o parte semnificativă a campaniei sale prezidențiale și se laudă că a forțat mâna lui Barack Obama în privința căsătoriei între persoane de același sex, este atât hotărât încât primul său act ca președinte va fi să eviscereze libertatea religioasă – distrugând școlile creștine, spitalele catolice, organizațiile non-profit.
Zilele trecute, Joe Biden și-a dublat angajamentul față de drepturile comnunității LGBTQ, inclusiv sprijinul său pentru Legea egalității, într-un mesaj către Campania pentru Drepturile Omului, cel mai mare grup LGBTQ din țară, potrivit NBC.
 
Înșirând o litanie de crize - pandemia, declinul economic, schimbările climatice, incendii, amenințări la adresa egalității LGBTQ - Biden a spus că numitorul comun al tuturor acestor dezastre este președintele Donald Trump.

Acuzându-l pe Trump că încearcă să renunțe la protecția comunității LGBTQ, Biden a promis că va fi un aliat ferm al acesteia. „Meritați un partener în Casa Albă care să lupte cu convingere și să câștige bătăliile”, a spus el. „Împreună vom adopta Legea egalității, vom proteja tinerii LGBTQ, vom extinde accesul la asistența medicală, vom sprijini lucrătorii LGBTQ, vom câștiga drepturi depline pentru transgenderii americani, vom avansa drepturile LGBT din întreaga lume, nu doar acasă”, a spus Biden.
În 2016, Joe Biden a oficiat o „căsătorie civilă” pentru doi angajați ai Casei Albe chiar la el acasă, gest care a fost criticat de mai mulți episcopi catolici americani.