ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat în timpul unei ședințe că este „de bun simț” să porți două măști de protecție pentru a opri răspândirea de COVID-19.

Dr. Anthony Fauci susține purtarea a două măști. Oficialii americani din domeniul sănătății sfătuiesc de multă vreme oamenii să poarte o mască de pânză cu trei straturi de protecție sau o mască chirurgicală sau N95, pentru a se proteja împotriva noului coronavirus.Potrivit lui Fauci, este o idee bună, în special în locurile mai aglomerate. „Dacă aveți o acoperire fizică cu un singur strat, puneți un alt strat, este „de bun simț” și probabil ar fi mai eficient. Acesta este motivul pentru care vedeți oameni cu două măști”, a spus Fauci la NBC News ‘TODAY, potrivit Business Insider.


Anthony Fauci a explicat că noua tulpină de COVID, descoperită în Africa de Sud, care este cunoscută drept 501Y.V2, poate evita anticorpii obținuți prin tratamentele împotriva virusului SARS-COV-2. În consecință, acest lucru ar diminua eficiența vaccinurilor, așa cum arată rezultatele preliminare ale unor studiile. Cu toate acestea, specialiștii susțin că rezultatele trebuie analizate pentru ca teoria să se confirme, transmite CNBC.

Deși tratamentele nu sunt la fel de eficiente împotriva noilor tulpini de COVID, acestea pot oferi în continuare un grad de protecție, susține dr. Fauci, care reconfirmă importanța vaccinurilor pentru a pune capăt pandemiei.

Epidemiologii au avertizat că noile tulpini ale virusului SARS-COV-2 descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia sunt mult mai contagioase, însă nu prezintă un nivel mai ridicat de mortalitate.