ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui nou raport, administrația Biden nu este sigură cu privire la localizarea a 20 de milioane de doze de vaccin COVID-19, care au fost trimise către state, informează New York Post.

CDC afirmă în prezent că a distribuit aproape 50 de milioane de doze către state, dar doar puțin peste 31,1 milioane dintre acestea au ajuns la oameni.

Dar odată ce dozele părăsesc sistemul federal, statele sunt responsabile a le ține evidența în continuare, a raportat Politico.

Echipa lui Biden încă încearcă să localizeze celelalte 20 de milioane de doze rătăcite.

Aproximativ 10% din această diferență, mai exact 2 milioane de doze, lipsesc datorită întârzierilor în raportare din partea statelor, consideră echipa lui Biden – ceea ce înseamnă că restul ar putea sta degeaba în depozite, în congelatoare sau se află în tranzit în rețeaua complexă de distribuție dintre guvernul federal și state.

Biden, a cărui echipă a fost deja criticată pentru că nu a putut clarifica numărul de doze disponibile la nivelul guvernului federal, a insistat asupra faptului că programul de vaccinare lăsat de administrația Trump „este într-o stare mai proastă decât am anticipat sau ne așteptam".

Dozele lipsă i-ar putea împiedica în mod substanțial obiectivul de a vaccina 100 de milioane de americani în primele 100 de zile.

„Este ca în citatul lui Mike Tyson: ‘Toată lumea are un plan până când se lovește de o problemă’, a declarat pentru Politico o persoană bine informată referitor la programul de vaccinare. „Ei planifică. Sunt competenți. E vorba doar de povara care se află pe umerii tăi atunci când te afli în poziția respectivă. E greu de dus."

Un membru al echipei de tranziție a susținut că oficialilor Biden nu li s-a acordat acces la toate datele în timpul transferului de la administrația anterioară.

„Nimeni nu a avut o imagine completă", a declarat Julie Morita, un membru al echipei de tranziție Biden.

„Planurile care se făceau erau realizate cu presupunerea că mai multe informații vor fi disponibile și vor fi dezvăluite odată ce vor prelua Casa Albă".