Premierul italian Giuseppe Conte a cerut din nou, într-o discuție cu viitoarea șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca migranții ce debarcă în Italia după ce au traversat Mediterana să fie transferați către alte state ale UE, iar dacă acestea din urmă nu acceptă, să fie sancționate financiar, relatează agențiile Reuters și DPA.
 
Giuseppe Conte a spus că dorește stabilirea unui mecanism de redistribuire ”substanțială” a migranților, dar a admis că unele state membre ale UE, mai ales țări din Est precum Polonia și Ungaria, s-ar putea opune din nou acestui demers, după ce în anii trecuți au fost blocate în acest mod inițiative similare.
 
Astfel de țări, care nu doresc să participe la un sistem de relocare, trebuie ”să sufere mult financiar”, a mai spus premierul italian, fără să intre în detalii.
 
Chestiunea va fi rediscutată la o reuniune europeană ce se va desfășura în Malta pe 23 septembrie, după ce o recentă inițiativă comună franco-germană a înregistrat progrese limitate, inclusiv din cauza faptului că Italia și Malta au refuzat ca în cadrul unui mecanism de redistribuire a migranților aceste țări să rămână principalele puncte de debarcare a lor în zona Mediteranei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews