Premierul italian Giuseppe Conte a cerut din nou, într-o discuție cu viitoarea șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca migranții ce debarcă în Italia după ce au traversat Mediterana să fie transferați către alte state ale UE, iar dacă acestea din urmă nu acceptă, să fie sancționate financiar, relatează agențiile Reuters și DPA.
 
Giuseppe Conte a spus că dorește stabilirea unui mecanism de redistribuire ”substanțială” a migranților, dar a admis că unele state membre ale UE, mai ales țări din Est precum Polonia și Ungaria, s-ar putea opune din nou acestui demers, după ce în anii trecuți au fost blocate în acest mod inițiative similare.
 
Astfel de țări, care nu doresc să participe la un sistem de relocare, trebuie ”să sufere mult financiar”, a mai spus premierul italian, fără să intre în detalii.
 
Chestiunea va fi rediscutată la o reuniune europeană ce se va desfășura în Malta pe 23 septembrie, după ce o recentă inițiativă comună franco-germană a înregistrat progrese limitate, inclusiv din cauza faptului că Italia și Malta au refuzat ca în cadrul unui mecanism de redistribuire a migranților aceste țări să rămână principalele puncte de debarcare a lor în zona Mediteranei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews