ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape jumătate dintre cei peste 600 de migranți salvați de nava Aquarius și sosiți duminică în portul spaniol Valencia vor să ceară azil în Franța, a anunțat luni guvernul Spaniei, condus de socialistul Pedro Sanchez. În paralel, conform presei iberice, majoritatea imigranților care a ajuns, la Valencia s-a făcut nevăzută din orașul care i-a primit, pentru a merge la restaurante și a sărbători primirea lor de către Spania

„Aproape jumătate dintre migranți și-au manifestat dorința de a cere azil în Franța, țară ce s-a oferit să primească o parte dintre persoanele salvate de nava Aquarius”, a anunțat guvernul spaniol într-un comunicat.

Guvernul spaniol a anunțat sâmbătă că a acceptat propunerea Franței de a primi o parte dintre migranții de pe Aquarius.

Pentru spanioli însă mirarea a fost și mai mare când au aflat că mulți dintre imigranții de pe Aquarius, alungați de italieni și căinați de toată Europa, s-au grăbit să meargă la restaurante, în special la Cheste, lângă Valencia, unde au golit automatele de țigări, au comandat de mâncare, inclusiv „chipitos de whisky” și au petrecut.
 
Erau îmbrăcați la fel: treninguri negre și pantofi de sport.

Surpriza și mai mare a fost când au plătit cu bancnote de 100 de euro, iar alții aveau genți pline de bancnote de 50 de euro, încă ude după traversarea Mediteranei.
 
Între timp, gestul Madridului de a accepta migranții respinși de Italia și Malta s-a transformat într-o lovitură pentru unii studenți spanioli, care au fost anunțați că trebuie să-și părăsească căminele în 24 de ore pentru a face loc noilor sosiți de pe Aquarius.

Studenților care plătesc 750 de euro pe lună pentru cazarea din cămine, li s-a spus că trebuie să elibereze camerele în 24 de ore. Autoritățile au explicat că evacuarea a fost necesară din cauza unei situații de urgență generată de sosirea migranților, scrie portalul de știri Intereconomia.