Pentru creștini, anul 2016 a fost unul foarte sângeros. Potrivit Center for the Study of Global Christianity au fost uciși aproximativ 90.000 creștini pe parcursul anului care a trecut.

În Nigeria s-a înregistrat o creștere de peste 60% a asasinatelor comise de grupări musulmane radicale, cum ar fi Boko Haram.

Autoritățile nigeriene au demarat luni primele procese de amploare ale unor presupuși membri ai grupării jihadiste Boko Haram, ministerul Justiției promițând că nu îi va „persecuta" pe cei peste 2.000 de acuzați ce vor fi judecați cu ușile închise, transmite Agerpres.

Inculpații au fost toți arestați și încarcerați după începerea insurecției islamiste, în 2009, care s-a soldat cu 20.000 de morți și 2,6 milioane de strămutați în nord-estul țării.

Potrivit ministerului Justiției, primii judecați vor fi cei 1.670 de deținuți de la baza militară Kainji (centru, statul Niger), urmate de procesele altor 651 persoane, la cazarma Giwa, din Maiduguri (nord-est, statul Borno).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews