ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru creștini, anul 2016 a fost unul foarte sângeros. Potrivit Center for the Study of Global Christianity au fost uciși aproximativ 90.000 creștini pe parcursul anului care a trecut.

În Nigeria s-a înregistrat o creștere de peste 60% a asasinatelor comise de grupări musulmane radicale, cum ar fi Boko Haram.

Autoritățile nigeriene au demarat luni primele procese de amploare ale unor presupuși membri ai grupării jihadiste Boko Haram, ministerul Justiției promițând că nu îi va „persecuta" pe cei peste 2.000 de acuzați ce vor fi judecați cu ușile închise, transmite Agerpres.

Inculpații au fost toți arestați și încarcerați după începerea insurecției islamiste, în 2009, care s-a soldat cu 20.000 de morți și 2,6 milioane de strămutați în nord-estul țării.

Potrivit ministerului Justiției, primii judecați vor fi cei 1.670 de deținuți de la baza militară Kainji (centru, statul Niger), urmate de procesele altor 651 persoane, la cazarma Giwa, din Maiduguri (nord-est, statul Borno).