ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Pavlo Klimkin, pledează pentru interzicerea permanentă a accesului în Ucraina a bărbaților ruși cu vârsta cuprinsă între 16 și 60 de ani.

Potrivit șefului diplomației ucrainene, introducerea unui regim obișnuit de vize pentru cetățenii ruși nu ar fi o măsură eficientă. „Un regim de vize obișnuit nu ar funcționa niciodată. Dacă vorbim despre un regim de vize cu Rusia, acesta trebuie să presupună existența pașapoartelor biometrice. Un alt regim de vize nu are cum să funcționeze. În acest moment, analizăm modul în care funcționează baza de date biometrică”,  a mai explicat Klimkin.

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Ucraina a interzis accesul în țară al bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani.
 
Măsura făcea parte din legea marțială instaurată în Ucraina după ce Rusia a sechestrat trei nave ale marinei ucrainene împreună cu echipajele lor, în Marea Azov. Legea marțială a fost impusă în 10 regiuni ucrainene pentru o perioadă de 30 de zile.

De menționat că anul trecut, în decembrie, autoritățile de la Kiev l-au adăugat pe actorul italian Michele Placido, care și-a câștigat faima grație rolului comisarului Corrado Cattani din serialul TV „La Piovra/Caracatița", pe lista persoanelor care amenință securitatea națională a Ucrainei. În urma unei solicitări din partea serviciilor de informații ale Ucrainei (SBU), Ministerul ucrainean al Culturii a adăugat pe lista actualizată și numele cunoscutului actor și regizor italian, alături de alte 145  persoane. Motivul pentru care ucrainenii îl consideră pe celebrul „comisar Cattani” un pericol la adresa securității naționale nu a fost făcut public, dar se pare că la originea acestei decizii ar sta un comentariu elogios al artistului italian la adresa lui Putin. Pe aceeași listă se mai află și actorul francez Gerard Depardieu.