ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul german pregătește un plan care prevedere recompensarea refugiaților care își retrag cererea de azil și se întorc în țările de origine. Pentru acest proiect Cabinetul Merkel este dispus să aloce 40 de milioane de euro.
 
Cancelarul Angela Merkel este hotărâtă să dea bani mulți pentru a-i vedea plecați pe refugiații ajunși în Germania după ce ea însăși le-a lăsat porțile larg deschise. Guvernul german are pe masă un plan privind recompense economice pentru acei solicitanți de azil care decid să se reîntoarcă în țările lor, de bună voie.
 
Anunțul făcut de ministerul de Interne de la Belin vorbește de sume care pot ajunge și până la 1200 de euro de persoană, suma totală alocată acestui proiect fiind de peste 40 de milioane de euro.
 
Cei care îți retrag de bună voie cererea de azil, înainte de a primi acest drept, pot primi de la guvernul german 1200 de euro. Celor care le-au fost refuzate cererile de azil, dare se află încă în Germania și doresc să plece li se oferă suma de 800 de euro, in timp ce familiile compuse din mai mult de patru persoane vor beneficia de alți 500 de euro.
 
Din acest program sunt excluse persoanele care provin din Siria, unde, din motive de securitate, refugiații nu se pot întoarce. Dar și, curios, refugiații din Balcanii de Vest, „pentru evitarea oricăror abuzuri”.