ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul candidat democrat la președinție, Andrew Yang, a lansat ideea codurilor de bare descărcabile pentru telefoanele mobile, pentru a dovedi dacă oamenii au fost vaccinați pentru coronavirus, informează FoxNews.  Comentariile sale au provocat un val de critici, cu trimiteri la totalitarism, în special la Germania nazistă.

„Există o modalitate prin care cineva să arate cu ușurință că a fost vaccinat - cum ar fi un cod de bare pe care îl poate descărca pe telefon? Ar trebui să fie!”, a postat Yang pe Twitter.

"Greu să iei parte la adunări în masă, cum ar fi concerte sau meciuri, fără adoptarea în masă a vaccinului sau un mijloc de semnalizare", a postat Yang pe Twitter. Și a continuat:
„Am fost testat la o ședință foto sau interviu și am primit o brățară care arată că sunt negativ. Atunci am putea interacționa mai liber”.

Președintele chinez Xi Jinping a cerut luna trecută utilizarea codurilor QR pentru a monitoriza coronavirusul la nivel mondial. Metoda este deja utilizată în China pentru a urmări datele de sănătate și de călătorie ale persoanelor.

Codul electronic își schimbă culoarea în funcție de nivelul posibilului contact cu virusul,

O încercare de a introduce un sistem „global” bazat pe cod QR, conceput pentru a restabili călătoriile globale, a fost deja făcută la Forumul Economic Mondial.  FEM a promovat activ aplicația „CovidPass”, despre care susține că ar fi un „pașaport de sănătate” extrem de sigur.  Permisele digitale de „acces” sunt o componentă cheie a programului Forumului Economic Mondial pentru a transforma radical fiecare aspect al vieții.