ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Formațiunea populistă Liga, din care face parte ministrul italian de Interne Matteo Salvini, a promis o nouă politică guvernamentală pro familie, pentru a încuraja italienii să aibă mai mulți copii. Planul propus de Liga urmează să fie finanțat parțial din impozitele care ar urma să fie impuse migranților care trimit bani în străinătate.
 
Salvini, care este vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, a afirmat dorește ca cuplurile italiene să aibă mai mulți copii în viitor, anunțând că formațiunea sa va face ca asta să devină o realitate, scrie Il Giornale.

 „Am creat un minister al familiei pentru a lucra în chestiuni precum  fertilitatea și pe un sistem fiscal care să ia în considerare familii numeroase.
La sfârșitul mandatului, acest guvern va fi apreciat mai mult pe baza  numărului de nou-născuți și mai puțin pentru datoria publică”.
 
Proiectul de lege, care a fost elaborat și prezentat de mai mulți membri ai Liifi înc din luna martie a acestui an, specifiă în mod clar căsătoria dintre un bărbat și o femeie ca temelie a familiei.

 La începutul acestui an, Biroul italian de Statistică (ISTAT) a publicat cifre care arata o scădere a populației, cu 10 procente, în urmatoarele decenii, din cauza ratei scăzute a natalității in întreaga țară.

Fondurile care urmează să fie alocate pentru noile programe vor proveni, în mare parte, de la o nouă taxă ce va fi impusă migranților care trimit bani în străinătate, și care va reprezenta 3% din totalul banilor trimiși sau cel puțin cinci euro.

Din momentul în care ministrul Salvini a blocat feriboturile de migranți să intre în porturile italiene, popularitatea sa și a formațiunii sale au crescut vizibil în rândul italienilor.

Noua politică guvernamentală a guvernului de la Roma este similară cu cea adoptată de Ungaria,  care include sprijinul pentru maternitate, concediul pentru îngrijirea copiilor, scăderea impozitului pe familie și indemnizația pentru locuință.