ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Președintele rus Vladimir Putin îi pregătește un nou megaproiect unui prieten din copilărie, miliardarul Arkadi Rotenberg, chiar în momentul în care compania de construcții a acestuia este pe punctul de a finaliza un pod către Crimeea, scrie Mediafax.

La aproape șapte decenii după ce Iosif Stalin a lansat lucrările de construire a unui tunel către insula Sahalin, în Extremul Orient, preșe­din­te­le rus a decis re­­lua­rea aces­tui proiect, ale cărui costuri le estimează la aproximativ 286 miliarde de ruble (5 miliarde dolari). Contractul de con­struire a unui pod către insula Sahalin a fost atribuit companiei Stroygaz­montazh deținută de Rotenberg, potrivit unor surse fami­liare cu planurile citate de Bloomberg.

Proiectul vine într-un moment tocmai bun pentru companie în condițiile în care aceasta și deținătorii săi resimt impactul sancțiunilor occidentale impuse Rusiei.

Într-un discurs recent, Putin a lăudat planul privitor la podul către Sahalin ca fiind una dintre mai multe noi legături de transport pentru regiune, care „combinate vor genera un proiect la scară planetară".