Președintele rus Vladimir Putin îi pregătește un nou megaproiect unui prieten din copilărie, miliardarul Arkadi Rotenberg, chiar în momentul în care compania de construcții a acestuia este pe punctul de a finaliza un pod către Crimeea, scrie Mediafax.

La aproape șapte decenii după ce Iosif Stalin a lansat lucrările de construire a unui tunel către insula Sahalin, în Extremul Orient, preșe­din­te­le rus a decis re­­lua­rea aces­tui proiect, ale cărui costuri le estimează la aproximativ 286 miliarde de ruble (5 miliarde dolari). Contractul de con­struire a unui pod către insula Sahalin a fost atribuit companiei Stroygaz­montazh deținută de Rotenberg, potrivit unor surse fami­liare cu planurile citate de Bloomberg.

Proiectul vine într-un moment tocmai bun pentru companie în condițiile în care aceasta și deținătorii săi resimt impactul sancțiunilor occidentale impuse Rusiei.

Într-un discurs recent, Putin a lăudat planul privitor la podul către Sahalin ca fiind una dintre mai multe noi legături de transport pentru regiune, care „combinate vor genera un proiect la scară planetară".