ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China a acuzat, luni, SUA, că ar instiga la panică pe tema coronavirusului, aplicând restricții de călătorie și ordonând evacuări, în condițiile în care acțiunile chineze de la bursă au scăzut puternic în prima zi de după vacanța prelungită de Anul Nou, relatează Reuters.
 
Bilanțul deceselor provocate de coronavirusul apărut în Wuhan a ajuns la 361, duminică, cu 57 mai mare decât în ziua anterioară.


Companiile aeriene din toată lumea și-au suspendat zborurile, dar Pakistanul, stat aliat cu China, s-a delimitat de acest trend și a anunțat că traficul va fi reluat fără restricții după o suspendare de trei zile.

Wuhan și alte câteva orașe rămân încă în carantină parțială, cu un trafic puternic restricționat, în timp ce China, per ansamblu, se confruntă cu o izolarea pe plan internațional.
 
Astfel, China au acuzat Statele Unite că răspândesc frica prin faptul că și-au retras cetățenii din zonele suspecte și au restricționat traficul internațional, în loc să ofere un ajutor semnificativ.
 
Relațiile dintre cele două state abia se amelioraseră după un război comercial de uzură.Washingtonul „a produs și răspândit panică neîncetat”, a spus Hua Chunying, purtător de cuvânt al Externelor de la Beijing, care a amintit că OMS a precizat că nu există motive pentru restricționarea traficului înspre și dinspre China. „Tocmai un stat precum SUA, cu o capacitate puternică de prevenire a epidemiilor și cu multe dotări în sector, a dat startul în impunerea unor restricții excesive, contrare recomandărilor OMS”, a adăugat Hua Chunying.
 
„Guvernul american a fost primul care și-a evacuat personalul din consulatul său de la Wuhan (orașul cel mai afectat de epidemie), a sugerat retragerea parțială a personalului său din ambasadă și a impus o interdicție de intrare pe teritoriul american pentru turiștii chinezi”, a subliniat Hua Chunying. „El nu a încetat să stârnească și să semene panică, ceea ce constituie un exemplu foarte prost”, a mai spus oficialul de la Beijing.