ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stânga nu doarme. Într-un articol apărut în Daily Beast, jurnalistul Jake Adelstein a lansat un apel către Japonia, țară cu niveluri scăzute de imigrație și o rată scăzută a criminalității, cerându-i să accepte „multiculturalismul” după ce jucătoarea de tenis Naomi Osaka, pe jumătate niponă, cu un tată haitian-american, a câștigat turneul US Open.

Naomi Osaka a devenit prima jucătoare de tenis japoneză care a câștigat un turneu de single Grand Slam, după ce a învins-o pe Serena Williams la New York.

Victoria sa a fost întâmpinată cu entuziasm de către japonezi, iar faptul că  Osaka este doar pe jumătate din Țara Soarelui-Răsare, mama fiind japoneză și tatăl haitian, au servit stângii o minge la fileu pentru a insista că Japonia trebuie să-și deschidă granițele în fața imigrației în masă.

Într-un articol intitulat „Japonia are nevoie de sânge străin” precum cel al lui Naomi Osaka, Jake Adelstein recunoaște că imigrația limitată, omogenă din punct de vedere etnic,  a făcut ca Japonia să se numere printre statele cu o rată scăzută a criminalității și că infracțiunile comise cu arme de foc sunt la un nivel foarte mic, un rol jucând și legile privind controlul armelor.

Susținând că „xenofobia are rădăcini adânci” în Japonia, Adelstein îndeamnă țara să „creeze societatea multirasială de care are nevoie pentru a supraviețui și a prospera ca națiune” din cauza scăderii ratei natalității, adăugând că faptul că Osaka abia poate spune câteva cuvinte în japoneză nu ar trebui să fie o problemă.

„Cu o populație în scădere, dar cu un număr ușor în creștere de căsătorii internaționale, Japonia trebuie să decidă cum să combată rasismul, să îmbrățișeze multiculturalismul și toleranța dacă dorește să supraviețuiască”, concluzionează el, atrăgând atenția asupra unui plan ONU privind migrația care sugerează că Japonia „ar avea nevoie de 33,5 milioane de imigranți din 1995 până în 2050”.
 
Adelstein uită probabil că majoritatea imigranților ajunși în diferite țări nu  ajunge să facă performanțe în sport. În realitate, în multe din statele europene care și-au deschis frontierele pentru imigrația în masă, migranții se mulțumesc să trăiască din ajutoare sociale și, în multe cazuri, se regăsesc în statisticile privind criminalitatea.