ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a semnat luni actul de retragere a Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific, transmite BBC News.

Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), semnat de 12 state, a fost principalul pilon economic al politicii de reorientare a Administrației Obama către regiunea Asia-Pacific în fața unei Chine care se dezvoltă rapid. America semnase TPP, dar nu il ratificase.
 
În plus, Trump a semnat ordinul prin care restabilește interdicția privind acordarea de fonduri federale pentru ONG-urile internaționale care practică avorturile sau furnizează informații in acest sens. Este vorba de o prevedere care, de când a fost introdusă, de administrația americană republicană in 1984, a fost revocată de administrațiile democrate și reintrodusă tot așa, de fiecare dată, de adminsitrațiile republicane.

"Tocmai am făcut un lucru mare pentru muncitorul american", spus Trump în timp ce a anulat, dintr-o semnătură, controversatul tratat. În plus, Trump a tăiat fondurișle pentru grupările internaționale care sponsorizează avorturile.

Donald Trump anunțase anterior învestirii sale că, încă din prima zi a președinției sale, va angaja retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Transpacific. TPP a fost semnat în 2015 de 12 țări din regiune, excluzând China.