ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


„Președintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunțat duminică o reducere a prețurilor la carburanți într-o proporție totuși inferioară celei solicitate de mii de indigeni care protestează și blochează o parte a țării de două săptămâni, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Am decis să reduc prețul benzinei cu 10 cenți (de dolar) pe galon (3,78 litri) și prețul motorinei tot cu 10 cenți pe galon”, a afirmat președintele ecuadorian într-o alocuțiune radio-televizată.

Anterior, ministerul ecuadorian al Energiei anunțase că producția de petrol din Ecuador este la un ''nivel critic'' și că va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele și blocadele vor continua în țară.

„'Producția de petrol este la un nivel critic”, după aproape două săptămâni de proteste indigene împotriva costului ridicat al vieții, cu baraje și blocade rutiere în 19 din cele 24 de provincii ale țării, potrivit ministerului.”

Chestia minusculă de mai sus este „știrea” „prestigioasei” agenții France Presse, preluată fără a fi dezvoltată de Agerpres, despre o țară în flăcări, intrată în a 14 zi de GREVĂ GENERALĂ, cu proteste violente pe străzi din motiv de... SCUMPIREA CARBURANȚILOR.

Ați înțeles: „Șșșt, să nu ne audă Planeta. Poate se răscoală și alți boi de pe Pământ”. Cam aceasta e politica trusturilor internaționale de presă despre situația din Ecuador. Oricât ar ignora-o, indigenii s-ar putea să-l răstoarne zilele acestea pe președintele de la Quito.

Au mai făcut-o o dată.

De altfel, Congresul ecuadorian deja s-a întrunit în reuniune de urgență pentru a decide demiterea președintelui de 10 cenți.

Citiți și ECUADOR IA FOC: Indigenii protestează puternic după ce Guvernul a scumpit motorina de la 1 LEU ȘI 24 DE BANI LITRUL la 2 LEI ȘI 35 DE BANI LITRUL! Indigenii cer 1,84 lei pe litrul de motorină și 2,60 pe litrul de benzină. S-a declarat STARE DE URGENȚĂ

Vedeți în deschidere și mai jos imagini cu situația reală în Ecuador. VIDEO:

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews