ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O rachetă a companiei SpaceX a explodat în timpul efectuării unui test la Centrul Spațial Kennedy din Florida, în apropiere de Cape Canaveral, potrivit Florida Today.

"SpaceX poate confirma că în timp ce efectua pregătiri pentru simularea statică a lansării, o anomalie pe platformă a condus la pierderea rachetei și a încărcăturii acesteia. În conformitate cu procedurile standard, pe platformă nu se afla nimeni și nu au fost înregistrați răniți", a anunțat compania aerospațială.

NASA a precizat joi că SpaceX testa o rachetă care urma să transporte un satelit în spațiu în cursul acestui weekend.

Racheta Falcon 9 urma să fie lansată sâmbătă pentru a noua oară și urma să transporte în spațiu satelitul israelian de comunicații Amos-6, potrivit Mediafax.

Serviciile de Urgență ale cosmodromului american monitorizează situația și analizează calitatea aerului, astfel încât angajații să nu fie expuși vreunui pericol.