ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un site sirian afirmă că avioane de luptă rusești au interceptat patru aeronave F-15 ale Israelului în spațiul aerian al Siriei.

Sursa notează că în noaptea de 1 spre 2 octombrie, șase avioane Su-30SM ale Forțelor Aeriene Ruse au decolat de la baza Hmimim și au interceptat patru aeronave F-15, aflate "în dispozitiv de atac".

"Surprinse de prezența neașteptată a avioanelor rusești, piloții israelieni s-au repliat și au luat-o spre sud, trecând în mare viteză pe deasupra Libanului", afirmă siteul sirian.

Aceeași sursă notează că armata libaneză ar fi confirmat faptul că la ora locală 23:13, "patru avioane inamice" au traversat spațiul aerian libanez și că aviația militară israeliană efectuează zboruri deasupra Siriei de "luni de zile".

Israelul ar fi trimis un protest oficial la Moscova cerând o explicație, dar la rândul lor, rușii ar fi răspuns că avioanele israeliene nu-și aveau locul deasupra Siriei.

Incidentul este cu atât mai surprinzător cu cât Rusia și Israel ar fi discutat despre un schimb de informații, astfel încât iranienii care acționează de partea regimului Assad să nu se apropie de teritoriul evreu.