ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episodul este povestit în cartea Confidence Man: The Making of Donald Trump and the Breaking of America, scrisă de reporterul New York Times Maggie Haberman, care urmează să apară săptămâna viitoare.

Breitbart News a intrat în posesia unui fragment al cărții.

Cartea lui Habberman dezvăluie că cei mai importanți consilieri ai lui Hillary Clinton credeau că Donald Trump va recurge la un plan secret pus la cale cu rușii pentru a o otrăvi prin strângerea de mână la a treia dezbatere dintre cei doi candidați prezidențiali.

Ideea pare să fi fost inspirată de filmul-parodie The Interview, în care un realizator de emisiune american, care urmează să îi ia un interviu lui Kim Jong-un, este abordat de agenți americani și învățat cum să îl otrăvească pe liderul nord-coreean printr-o strângere de mână.

Iată fragmentul din carte care se referă la campania electorală din 2016:

„În toamnă, Democrații erau aproape întotdeauna dezorientați. Cu ocazia pregătirilor pentru a treia dezbatere, echipa electorală a lui Clintona a fost perturbată de un avertisment al soțului senatoarei Dianne Feinstein, care a declarat că i s-a spus că rușii ar putea încerca să o otrăvească pe Clinton printr-o strângere de mână cu Trump, pentru a-i provoca un episod de dereglare dramatică a sănătății în timpul dezbaterii.”

Haberman scrie că Hillary Clinton „nu l-a luat în serios”, dar că Ron Klain, care este în prezent șeful de cabinet al președintelui Joe Biden la Casa Albă, și care o ajuta pe Clinton să pregătească dezbaterea „se întreba cum Trump o va otrăvi pe Clinton, dar nu și pe el însuși”.

„Directoarea ei de comunicare, Jennifer Palmieri, a luat posibilitatea suficient de în serios pentru a o verifica; avertismentul s-a dovedit o simplă speculație a unui istoric care nu știa nimic despre vreun plan al rușilor.”

Chiar dacă Haberman scrie în carte că Hillary Clinton nu a luat în serios avertismentul, în mod ciudat, cu ocazia celei de-a treia dezbateri nu a existat o strângere de mână între cei doi candidați.