Pe fondul îngrijorării naționale cu privire la presupusa fraudă care implică sistemele electorale aparținând Dominion Voting Systems, echipa juridică a președintelui Donald Trump a început duminică analiza criminalistică a 22 dintre aparatele din Michigan, după ce un judecător din stat a permis analizarea acestora, informează Fox News.

„Echipa noastră va putea merge în această dimineață pentru a efectua analiza criminalistică și vom avea rezultatele în aproximativ 48 de ore, și asta ne va spune multe despre aceste mașini ", a declarat avocata Jenna Ellis duminică dimineață la „Fox & Friends”. 
 
"Un judecător a acordat  accesul echipei noastre  pentru a efectua un audit criminalistic", a adăugat avocata.
 
Măsura a fost salutată și de avocatul  lui Trump, Rudy Giuliani, care a postat pe Twitter următorul mesaj: "CÂȘTIG MARE PENTRU ALEGERI oneste. Judecătorul districtului Antrim din Michigan ordonă examinarea criminalistică a 22 de mașini de vot Dominion. Aici sistemul Dominion, care nu este de încredere, a schimbat 6000 de voturi de la Trump la Biden".

Detroit Free Press a scris: „Districtul Antrim este puternic republican, dar rezultatele sale neoficiale au arătat inițial că democratul Joe Biden a câștigat mai multe voturi la 3 noiembrie decât Trump. Datele apărute au fost cauzate de o greșeală umană, nu de erorile sistemului electoral Dominion Voting Systems sau a soft-ului aferent. "

Dominion este softul folosit la alegerile din SUA în multe state-cheie, acuzat încă de la început, nu doar de Trump, că a dat ERORI. Adică a pontat mii de voturi pentru democratul Biden, deși erau pentru Trump.
 
Dominion Voting Systems Inc. este unul dintre cei trei furnizori de echipamente de vot care controlează 88% din piața SUA. Peste 30 de state din SUA folosesc acest sistem. Compania, după cum a scris presa de dreapta din SUA, este legată de democratele Nancy Pelosi și Diane Feinstein, de Familia Clinton dar și de China.