ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O spectaculoasă eclipsă totală de „Lună de Sânge” („Blood Moon”) va colora în roșu cerul Americii, pe 8 noiembrie, în dimineața alegerilor cruciale de la jumătatea mandatului.

„O eclipsă lunară totală este pe punctul de a oferi puțină magie celestă dimineața devreme, pe 8 noiembrie”, a explicat NASA într-un  video publicat pe contul său de Twitter.

 

Eclipsa va fi vizibilă în America de Nord, în regiunea Pacific, în Australia și în Asia de Sud-Est.

Eclipsa de lună va avea loc înainte de răsăritul soarelui, cu câteva minute înainte de ora locală 5.

Luna se va colora într-un roșu întunecat din cauza tentei roșiatice proiectate pe suprafața satelitului natural al pământului de către lumina solară refractată de trecerea prin atmosfera terestră.

Este ceea ce se numește o „lună de sânge” sau „lună sângerie”, și luna este cu atât mai roșie cu cât sunt mai multe particule de praf sau nori în atmosfera terestră.

Următoarea eclipsă totală de lună va avea loc peste trei ani.

Pe 8 noiembrie, în Statele Unite, au loc alegerile de la jumătatea mandatului, care vor fi cruciale pentru destinul Americii și al Occidentului.

Roșu este culoarea Partidului Republican.