ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steven Mnuchin, secretarul Trezoriei americane, i-a recomandat activistei de mediu Greta Thunberg să meargă la facultate și să studieze economie înainte să recomande Statelor Unite să pună capăt investițiilor în exploatarea combustibililor fosili, relatează CNBC.

Într-o conferință de presă la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, Mnuchin a fost întrebat dacă Statele Unite ar trebui să înceteze complet și imediat investițiile în sectorul combustibililor fosili, după cum a sugerat Thunberg. Inițial, ministrul de finanțe american s-a prefăcut că nu știe cine este Thunberg, după care a respins îngrijorările activistei de mediu drept prost-informate. „Este ea economistul șef? Cine este ea? Sunt confuz”, a spus Mnuchin, după care a clarificat că a glumit.

Persoanele care cer dezinvestire ar trebui să țină minte că există "probleme enonomice semnificative (asociate), probleme cu locuri de muncă", a mai spus secretarul trezoreriei din administrația Trump.

În discursul său de la Davos,  președintele Donald Trump a respins ceea ce numește „predicțiile despre apocalipsă”, făcute de oameni de știință și de militanți pentru mediu, insistând că America „își va apăra economia”. 

Ulterior, Greta i-a atacat din nou pe liderii politici, reproșându-le lipsa unor măsuri durabile pentru protecția mediului. „În caz că nu ați observat, lumea a luat foc”, a spus ea.