ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economistul-şef al Băncii Mondiale, Regiunea Europa şi Asia Centrală, Hans Timmer, a declarat că nu ar sfătui România să adere prea repede la euro, având în vedere problemele acestei zone.

„Pentru România este important să menţină direcţia corectă. Înainte de criză, vulnerabilitatea cea mai mare a fost deficitul de cont curent. Deocamdată trebuie să aşteptaţi ca zona euro să se stabilizeze ea însăşi şi să recuperaţi cât mai mult din decalajele faţă de Vest înainte să decideţi să intraţi în zona euro”, a spus Timmer la Forumul Economic de la Krynica, Polonia, citat de Mediafax.

El afirmă că diferenţele de salarii dintre Germania şi Polonia se vor aplatiza în următorii zece ani, dar pentru alte state din Europa de Est, precum România, drumul va fi mai lung.

Potrivit ultimelor discuții dintre decidenții politici și economici ai României, ținta de aderare la euro este anul 2019, însă mai multe voci, printre care guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, au susținut că nu este o țintă realistă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews