ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeicul Mohammad Bin Zayed a ordonat ca moscheea din Al Mushrif, un cartier din capitala Abu Dhabi, să fie redenumită „Mariam, Umm Eisa" - traducerea în arabă pentru „Maria, mama lui Isus".

Schimbarea a fost comandată de șeicul Mohammad Bin Zayed Al Nahyan, prințul din Abu Dhabi și comandantul suprem adjunct al Forțelor Armate ale EAU, pentru a „consolida legăturile umane dintre adepții diferitelor religii", scrie gulfnews.com.

Șeicul Lubna Al Qasimi, ministru de stat pentru toleranță, i-a mulțumit lui  Mohammad Bin Zayed pentru „directivele înțelepte în realizarea acestei inițiative care a dat un exemplu strălucitor și o imagine frumoasă a toleranței și coexistenței de care beneficiază EAU".

Mohammad Mattar Al Kaabi, președintele Autorității Generale pentru Afaceri Islamice și Dotări, a mulțumit de asemenea șeicului Mohammad pentru această inițiativă.

El a adăugat că EAU a fost întotdeauna dornică de toleranță și de coexistență pașnică „care se bazează pe justiție și frăția dintre toți cei care trăiesc în Emiratele Arabe Unite".

La doar câțiva pași de moscheea redenumită este Biserica Sfântul Andrei, o parohie anglicană.

Reverendul Andrew Thompson, a declarat că a fost „încântat" la aflarea acestui știri.

„Suntem încântați că sarbatorim ceva ce avem în comun între ambele credințe", a declarat el pentru Gulf News.

„Maria, ca mamă a lui Isus, este, desigur, o figură sfântă și specială în comunitățile noastre. Ea este o femeie care simbolizează ascultarea față de Dumnezeu. Așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm o înțelegere mai profundă cu vecinii noștri și sărbătorim împreună cu ei noul nume al moscheii".

Pastorul senior al Bisericii comunitare evanghelice din Abu Dhabi a salutat și el această modificare.

„Alteța sa șeicul Mohammad a făcut un alt gest generos de toleranță religioasă în redenumirea moscheii", a spus Jeramie Rinne.

„Emiratele Arabe Unite continuă să stabilească ritmul în această regiune pentru coexistență și cooperare pașnică. Suntem foarte încurajați și ne simțim binecuvântați pentru a face parte din această națiune".

Pe fondul conflictelor sectare și al haosului regional, Emiratele Arabe Unite încearcă să își intensifice valorile naționale de toleranță față de alte credințe.