ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Edward Snowden, fostul consultant al Agenției Naționale americane pentru Securitate, susține că atentatele de la Bruxelles puteau fi prevenite de către serviciile de informații.
 
"Atacurile de la Bruxelles puteau fi evitate prin mijlocare tradiționale de spionaj", fără supraveghere electronică în masă", a afirmat fostul consultant NSA, aflat în Rusia, intr-o intervenție prin Skype în cadrul conferinței Universității din Arizona, unde a fost prezent și politologul american  Noam Chomsky, conform site-ului Antidiplomatico.
 Snowden a explicat că informațiile pe care Turcia le avea despre teroriștii care s-au aruncat în aer la aeroportul din Bruxelles și la metro, au fost comunicate autorităților belgiene cu mult timp înainte de atentate.

Mai mult, Snowden a subliniat că același lucru s-a întâmplat și cu frații Tsarnaev, autorii atentatelor de la maratonul din Boston, din 2013, despre care Rusia, prin FSB, a informat din timp FBI-ul, adică de prin 2011, cu privire la orientarea lor extremistă.

Snowden se află din 2012 într-o locație secretă din Rusia, unde i s-a oferit refugiu pentru a nu ajunge pe mâna justiției americane. SUA îl consideră responsabil pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane.