ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a fost blocat efectiv de pe rețelele de socializare ca urmare a deciziei de miercuri a Twitter de a suspenda contul președintelui timp de 12 ore, amenințând cu o suspendare permanentă în cazul în care Trump încalcă termenii companiei.  Suspendare care a fost urmată imediat de Facebook și Instagram ale lui Mark Zuckerberg, care nu a avut nicio problemă cu generarea de trafic abundent și venituri din publicitate pe spatele postărilor lui Trump din ultimii 4 ani, scrie ZeroHedge.

Abordând decizia neașteptată de a șterge mai multe dintre anunțurile lui Trump, Zuckerberg a spus: „am înlăturat aceste declarații pentru că am considerat că efectul lor - și probabil intenția lor - ar fi să provoace violențe suplimentare”.

Dar cum rămâne cu acuzațiile că ipocrizia și „lipsa de cenzură” a Facebook au permis evenimentele de miercuri? Aici Zuckerberg are și un răspuns pregătit:

„În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetându-i postările atunci când încalcă politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic”.

Asta înseamnă că, din acest moment, cenzura poate fi aplicată oricui, oriunde. Iar Edward Snowden a transmis următorul mesaj: "Facebook îl reduce la tăcere oficial pe președintele Statelor Unite. Bine sau rău, acest lucru va fi amintit ca un moment de cotitură în lupta pentru controlul discursului digital".
 
Sîmbătă, Donald Trump a declarat că ar putea lansa o nouă platformă concurentă și că negociază cu diferite alte site-uri. Trump a postat aceste comentarii într-o serie de tweet-uri de pe contul prezidențial POTUS, care este separat de contul său personal Donald J.Trump. Twitter a înlăturat aceste tweet-uri la scurt timp.

Trump a acuzat Twitter de înțelegere ascunsă cu „stânga radicală” pentru a-i reduce la tăcere pe el și pe cei care au votat pentru el. De altfel, vineri Google a anunțat că a eliminat de pe platforma sa de descărcare a aplicațiilor rețeaua Parler, populară printre susținătorii președintelui republican.

Grupul solicită ca toate aplicațiile disponibile în Google Play Store să implementeze o politică de "moderare robustă pentru conținut extrem” dacă găzduiesc și difuzează mesaje ale utilizatorilor.