ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul angajat NSA Edward Snowden a lansat un atac la adresa Facebook printr-un mesaj pe Twitter, după ce gigantul a suspendat Cambridge Analytica, o firmă specializată în analiza de date, care a lucrat pentru campania pro-Brexit precum și campania prezidențială a lui Donald Trump, scrie Washington Examiner.

Facebook a acuzat vineri firma pe motiv că nu ar fi șters câteva zeci de milioane de date pe care le-a adunat în mod abuziv de la utilizatorii de Facebook, însă  Snowden dă vina pe gigantul american, atacând, de asemenea, alte companii de social media pentru neglijență.

„Afacerile care scot bani din colectarea și vânzarea de informații detaliate despre viețile private au fost descrise în trecut drept -„companii de supraveghere”. Rebranduirea lor ca „rețele sociale” este cea mai de succes înșelătorie de când Departamentul de Război a devenit Departamentul pentru Apărare”, a scris Snowden pe Twitter.

„Facebook face banii exploatând și vânzând detalii intime despre viața privată a milioane de oameni, mult dincolo de detaliile pe care voi le postați în mod voluntar”, a spus Snowden. „Cei de la Facebook nu sunt victime, sunt complici”, a adăugat fostul consultant NSA.

Cambridge Analytica a negat  sâmbătă orice încălcare a dreptului comunitar, dând un comunicat în care spunea că firma „respectă pe deplin" condițiile companiei Facebook privind utilizarea datelor.

Cambridge Analytica este deținută de miliardarul fondului de investiții Robert Mercer și a fost condusă anterior de fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon.