ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu care a implicat peste 25.000 de copii din Germania relevă faptul că impactul negativ major asupra sănătății fizice, psihologice și comportamentale a copiilor poate fi mult mai răspândit decât s-a spus în mass-media și de către oficialii guvernamentali.
 
Astfel, conform studiului, masca a afectat aproximativ 68% dintre copii, contribuind la apariția a 24 de probleme de sănătate distincte.

Un studiu intitulat „Copiii Corona studiază Co-Ki ”: primele rezultate ale unui registru la nivel german privind acoperirea gurii și nasului (masca) la copii” - PDF, arată că 17.854 de părinți s-au plâns cu privire la probleme de sănătate sau deficiențe experimentate ca urmare a purtării măștilor de către 25.930 de copii.
 
Studiul a fost conceput atât pentru a explora relatările  făcute de părinți, educatori și medici despre problemele de sănătate la copii și adolescenți care poartă măști, cât și pentru a oferi primul registru online unde părinții, medicii, profesorii și alții pot introduce observațiile proprii. Registrul și chestionarul pot fi găsite online la www.co-ki-masken.de.
 
Autorii studiului au declarat:

„Nu există studii independente de producător cu privire la utilizarea măștilor pentru copii și adolescenți care sunt certificate ca produse medicale pentru siguranța muncii în aplicații profesionale. În plus, din cauza materialelor necunoscute utilizate, nu există date cu privire la efectele potențiale de protecție sau efectele secundare ale „măștilor de zi cu zi” de multe ori făcute în casă, purtate de majoritatea copiilor. Având în vedere măsurile în curs de combatere a pandemiei COVID-19 și, în special, obligația pentru copii și adolescenți de a purta măști la școală pe o perioadă mai lungă de timp, este urgentă  cercetare exhaustivă.”

Pe 20 octombrie 2020, 363 de medici au fost puși să informeze părinții și profesorii cu privire la existența registrului.

Datele înregistrate în registru includeau informații cu privire la date demografice, boli anterioare, durata de purtare a măștii, tipul de mască, nemulțumiri ale copilului cu privire la cum este afectat de mască, simptome, probleme de comportament, și atitudinea personală a respondentului față de măsurile de protecție ale guvernului.

În medie, copiii purtau măști aproximativ 270 de minute pe zi, cu deficiențe raportate aproape la aceeași rată de către copii (67,7%) ca și părinții (66,1%).