ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajatorii americani au creat un număr de locuri de muncă sub așteptări în luna mai, dar cu toate acestea rata șomajului a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani, informează AFP.

 Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, rata șomajului a coborât în luna mai până la 4,3%, de la 4,4% în aprilie, în condițiile în care luna trecută prima economie a lumii a creat 138.000 de noi locuri de muncă, față de 185.000 cât estimau analiștii. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos și cifrele pentru lunile martie și aprilie, când au fost create cu 66.000 de locuri de muncă mai puțin decât au fost anunțate inițial.

Sectoarele care au creat cele mai multe locuri de muncă au fost sănătatea (24.000), construcțiile (11.000) și extracția minieră (7.000). În schimb, sectorul manufacturier, companiile de distribuție și sectorul guvernamental au eliminat o parte din locurile de muncă.

Analiștii estimează că economi americană trebuie să creeze lunar între 75.000 și 100.000 de locuri de muncă pentru a ține pasul cu creșterea populației apte de muncă. În prezent, rata șomajului în SUA este la cel mai scăzut nivel de după luna mai 2001.

Acest raport a fost publicat la mai puțin de două săptămâni înainte de următoarea reuniune de politică monetară de la Banca Centrală a SUA (Federal Reserve — Fed).