ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel susține modificarea legii pentru expulzarea solicitanților de azil sau refugiaților care încalcă legislația, în contextul violențelor care au avut loc de Anul Nou la Koln, transmite AFP.

Întrebarea este "când se pierde dreptul de ședere la noi?", a afirmat cancelarul german în cadrul unei reuniuni cu lideri din conducerea partidului său la Mainz. "Iar aici, să ne întrebăm dacă nu trebuie pierdut mai repede (decât este prevăzut în prezent) și vreau să spun că, pentru mine, trebuie pierdut mai repede", a mai spus Merkel.

Legislația germană prevede în acest moment o condamnare de cel puțin trei ani pentru a permite expulzarea unui solicitant de azil în cursul examinării dosarului său, pe lângă condiția suplimentară ca viața ori sănătatea acestuia să nu fie amenințate în țara sa de origine. Conducerea CDU, reunită la Mainz pentru a dezbate printre altele consecințele evenimentelor de la Koln, intenționează să ceară ca solicitanții de azil și refugiații să își piardă statutul în cazul unei condamnări la închisoare cu executare.