ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a anunțat luni că noua ordonanță executivă privind imigrația este „o interdicție de călătorie” și a avertizat că Departamentul de Justiție nu ar fi trebuit să prezinte Curții Supreme o versiune "atenuată, corectă din punct de vedere politic", relatează CNN.

În contextul atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, Donald Trump a solicitat o revizuire judiciară rapidă a ordonanței prezidențiale și a cerut Departamentului de Justiție să vină cu o versiune mai dură a propunerii. „Această vărsare de sânge trebuie să se termine și se va termina", a declarat Trump, promițand că, în calitate de președinte, va face tot ce este necesar pentru a „preveni ca această amenințare să ajungă la granițele noastre „și pentru a proteja statele Unite și pe aliații săi de un dușman laș care a declarat război unor vieți nevinovate”.

„Oamenii, avocații și instanțele o pot numi cum vor, dar eu vorbesc despre ceea ce avem nevoie, și anume de o interdicție de călătorie. Departamentul de Justiție ar fi trebuit să rămână la proiectul inițial, nu la versiunea atenuată, corectă din punct de vedere politic, pe care au depus-o la Curtea Supremă. Departamentul de Justiție ar trebui să ceară o audiere rapidă a interdicției de călătorie în fața Curții Supreme - și să vină cu o versiune mult mai dură! În orice caz, vom examina cu atenție oamenii care vin în SUA, pentru a ne menține țara în siguranță. Tribunalele sunt lente și politice", a spus Trump pe contul de Twitter.

O instanță federală de apel a confirmat, zilele trecute, blocarea noului decret emis de președintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetățenilor din state din Africa și Orientul Mijlociu.

Donald Trump a emis pe 6 martie o nouă ordonanță executivă antiimigrație, impunând restricții temporare de călătorie cetățenilor din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan și Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului, care a evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului. Însă aplicarea măsurilor a fost blocată de justiție pe 15 martie, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare.