ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe moschei din Franţa au fost vandalizate în acest week-end, în urma atentatelor teroriste de la Paris.

Ziarul Le Monde prezintă o listă a lăcașurilor de cult musulmane vandalizate în acest sfârșit de săptămână, ca reacție la atacurile care au însângerat Parisul. 

La Creteil, pe moschea Sahaba, ridicată acum 7 ani, au fost desenate cruci de culoare roşie. Nu este pentru prima dată când locaşul de cult din regiunea pariziană a fost vandalizat. Acum şapte săptămâni moscheea a fost vizată de acte de vandalism.

La Aubagne, în apropiere de Marsilia, un cap de porc a fost atârnat de poarta moscheei din oraş, scrie La Republique.

La Oloron, în Pyrénées-Atlantiques, pe o moschee au fost scrise mesaje care fac referire la Legiunea Voluntarilor Francezi, o grupare militară colaboraţionistă din Al Doilea Război Mondial, dar şi pe o măcelărie cu specific arăbesc şi pe moscheea oraşului.

Inscripiţii rasiste au fost găsite şi pe pereţii moscheii din La Pontarlier, în Franche-Comté (est), alături de un jambon lăsat în faţa lăcaşului de cult.
 
La Brest, pe zidurile moscheii de pe strada Victor-Pengam au fost desenate mai multe inimi, cu mesajul: nu faceți confuzia între teroriști și musulmani.

Nu doar Franţa a fost vizată de astfel de acte. Şi în Olanda, la Bergen-op-Zoom şi Rosendael, au avut loc acte similare.Tot în acest weekend, în Canada, la Peterborough (est), o moschee a fost incendiată.