ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul atentatelor de la Paris, Polonia ia o decizie radicală.

Guvernul de la Varșovia a anunțat că a hotărât să nu mai accepte cotele obligatorii privind distribuirea migranților, impuse de Uniunea Europeană. "Polonia nu mai poate accepta imigranţi în cadrul sistemului Uniunii Europene de cote", a afirmat Konrad Szymanski, ministrul polonez desemnat pentru Afaceri Europene. Oficialul polonez a precizat că,  in contextul tragicelor evenimente de la Paris, Polonia nu vede posibilităţile politice de implementare a sistemului, conform Reuters.
 
Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. Polonia a votat în favoarea sistemului.

Mii de polonezi au ieșit în stradă în această săptămână, nefiind de acord cu  politica impusă de Bruxelles privind repartizarea cotelor de migranți în statele UE.