ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioanele low-cost au transformat de mult zborul din plăcere în corvoadă. Nevoia de a călători la un preț rezonabil îi face pe mulți să accepte condiții adesea înjositoare.

Criza energetică și explozia prețurilor la combustibili anunță vremuri și mai rele pentru călătoriile cu avionul ale oamenilor de rând.

Pentru a nu fi obligate să ducă biletele la prețuri prohibitive și, în același timp, să își poată menține profitabilitatea economică, companiile aeriene caută cu disperare soluții.

Unele dintre propuneri seamănă mai degrabă cu un coșmar.

De pildă, inovația propusă de compania spaniolului Alejandro Nunez Vincente: „scaunele șezlong pentru avioane”.

Denumirea sună atrăgător, sugerând mai degrabă confort și relaxare.

Dacă facem însă și precizarea că „șezlongurile” servesc la așezarea pasagerilor unii peste alții, prin amplasarea în același spațiu, a două punți suprapuse, lucrurile capătă brusc o altă rezonanță.

De fapt, termenul cel mai potrivit este de „claie peste grămadă”.

Reporterul CNN, Francesca Street, a încercat „confortul” unei astfel de călătorii la salonul Aircraft Interiors Expo 2022 de la Hamburg. Ce a trăit puteți vedea în imaginile alăturate.

Cum ultimii ani ne-au dovedit că toate coșmarurile tind să devină realitate, nici acesta nu face excepție: mai multe companii aviatice s-au arătat deja interesate să implementeze inovația lui Nunez Vincente.