ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atitudinea pozitivă a populației Ungariei față de Europa de Vest a scăzut semnificativ comparativ cu cea de acum cinci ani, arată miercuri un sondaj citat de agenția MTI, notând de asemenea că a crescut în schimb simpatia față de țările din Europa de Est între 2013 și 2018, potrivit agerpres.ro.
Compania de cercetare sociologică Psyma Ungaria a efectuat două sondaje pentru a afla cât de mult simpatizează ungurii diferite țări europene, la sfârșitul anului 2013 și altul în 2018, pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane.

În timp ce atitudinea pozitivă față de țările vest-europene a scăzut semnificativ - cu aproape toate țările din Europa de Vest pierzând popularitate între cele două sondaje - scorul lor este încă ridicat, Elveția, Austria, Marea Britanie și Spania ocupând primele locuri. Țara est-europeană care se situează prima pe listă este Croația, care împarte locul cinci cu Suedia.

Dintre țările din Europa de Est, a crescut simpatia față de Serbia, Republica Cehă și Slovacia, potrivit sondajului. „Declinul față de țările din Europa de Vest este legat de modul cum au gestionat criza migrației”, a declarat Psyma. „Sprijinul pentru Germania a scăzut, iar Franța se situează de asemenea mult mai jos decât în 2013”.

Întrebați despre abordarea lor față de Statele Unite și Rusia, ungurii sunt încă în mod clar proamericani, a mai subliniat Psyma