ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe patrule naționaliste s-au înființat într-un oraș din Bavaria după mai multe agresiuni comise de migranți.

Forțele naționaliste germane s-au mobilizat în urma unor agresiuni asupra unor trecători comise de migranți într-un oraș din landul Bavaria și au organizat patrule de autoapărare, a anunțat joi primarul localității, care s-a declarat 'șocat', relatează AFP.

„Pot înțelege insecuritatea care domnește într-o parte a populației, însă amenințările cu violența și ura din cele patru colțuri ale țării merg prea departe”, a declarat primarul orașului Amberg din Bavaria, Michael Cerny, pentru cotidianul local Mitteldeutsche Zeitung. El a adăugat că a informat poliția în legătură cu aceste miliții de autoapărare.

Partidul naționalist NPD, apropiat de mișcarea neo-nazistă, a publicat în paralel pe unul din conturile sale de Facebook din regiune fotografii cu mai mulți dintre membrii săi purtând veste roșii cu sigla mișcării. Ei pot fi văzuți mărșăluind la locurile unde s-au produs agresiunile cu puțin timp înainte de Revelion, precum și în fața unui cămin pentru solicitanți de azil.

Patru bărbați tineri originari din Afganistan și Iran au fost arestați de poliție după ce, în stare de ebrietate, au agresat sâmbătă seară zece trecători pe stradă în Amberg. Ei vor trebui să răspundă pentru 'lovituri și vătămări'. Cazul a relansat dezbaterea din jurul solicitanților de azil în Germania, în continuare sensibilă după venirea în țară a peste un milion de migranți între 2015 și 2016. Ministrul german de interne, Horst Seehofer, susținător al unei poziții ferme privind imigrația în cadrul guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, a făcut apel ulterior la facilitarea expulzării solicitanților de azil vinovați de infracțiuni în Germania.