Mai multe patrule naționaliste s-au înființat într-un oraș din Bavaria după mai multe agresiuni comise de migranți.

Forțele naționaliste germane s-au mobilizat în urma unor agresiuni asupra unor trecători comise de migranți într-un oraș din landul Bavaria și au organizat patrule de autoapărare, a anunțat joi primarul localității, care s-a declarat 'șocat', relatează AFP.

„Pot înțelege insecuritatea care domnește într-o parte a populației, însă amenințările cu violența și ura din cele patru colțuri ale țării merg prea departe”, a declarat primarul orașului Amberg din Bavaria, Michael Cerny, pentru cotidianul local Mitteldeutsche Zeitung. El a adăugat că a informat poliția în legătură cu aceste miliții de autoapărare.

Partidul naționalist NPD, apropiat de mișcarea neo-nazistă, a publicat în paralel pe unul din conturile sale de Facebook din regiune fotografii cu mai mulți dintre membrii săi purtând veste roșii cu sigla mișcării. Ei pot fi văzuți mărșăluind la locurile unde s-au produs agresiunile cu puțin timp înainte de Revelion, precum și în fața unui cămin pentru solicitanți de azil.

Patru bărbați tineri originari din Afganistan și Iran au fost arestați de poliție după ce, în stare de ebrietate, au agresat sâmbătă seară zece trecători pe stradă în Amberg. Ei vor trebui să răspundă pentru 'lovituri și vătămări'. Cazul a relansat dezbaterea din jurul solicitanților de azil în Germania, în continuare sensibilă după venirea în țară a peste un milion de migranți între 2015 și 2016. Ministrul german de interne, Horst Seehofer, susținător al unei poziții ferme privind imigrația în cadrul guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, a făcut apel ulterior la facilitarea expulzării solicitanților de azil vinovați de infracțiuni în Germania.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews