ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Germania au fost înregistrate în acest an, între lunile ianuarie și septembrie, 211 atacuri împotriva centrelor de primire a refugiaților, aproape unul pe zi, o cifră care indică totuși o scădere față de precedenții doi ani, transmite EFE, conform Agerpres.

Potrivit statisticii Biroului Federal de Anchete Penale (BKA), publicată luni în cotidianul „Neue Osnabruecker Zeitung', majoritatea atacurilor au avut o motivație politică și un context de extremă dreapta. 

În primele nouă luni ale lui 2017 s-au înregistrat mai multe atacuri asupra unor centre pentru refugiați decât în întreg anul 2014, anterior declanșării crizei refugiaților, când au fost contabilizate 119. 

Cu toate acestea, cifra indică faptul că, pe ansamblul lui 2017, se va consolida tendința de scădere, începută anul trecut, comparativ cu recordul consemnat în 2015, când în Germania au sosit aproape 900.000 de solicitanți de azil. 

Conform BKA, în 2015 s-au înregistrat în total 1.031 infracțiuni și delicte împotriva centrelor de refugiați, inclusiv atacuri prin incendiere și asalturi, și aproape 1.000 în 2016. 

Spre comparație, în primele nouă luni ale lui 2016 au avut loc 866 atacuri împotriva unor astfel de centre.