ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 25 rănite vineri într-un atac armat asupra unor creștini copți în sudul Egiptului, a anunțat guvernatorul provinciei Minya, unde s-a produs tragedia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit televiziunii de stat, un autobuz care transporta creștini egipteni a fost atacat de bărbați înarmați.

Autobuzul se îndrepta spre mănăstirea Anba Samuel din apropierea orașului Minya, care are o populație numeroasă de creștini copți.

Atacurile din Orient asupra creștinilor sunt din ce în ce mai dese în ultimii ani, mai ales de la izbucnirea „Primăverii arabe”, Egipt fiind una dintre țările care au cunoscut acest fenomen „revoluționar”.

Un studiu publicat la începutul anului de către Organizația Open Doors USA arată că în 2016 existau 21 de țări în care minoritatea creștină este persecutată în proporție de 100%. Astfel, aproximativ 215 milioane de creștini au avut de suferit pentru convingerea lor religioasă anul trecut.

Potrivit lui David Curry, CEO-ul Organizației, se înregistrează cea mai gravă situație de până acum.

„Un creștin din 12 trăiește într-o zonă sau cultură în care creștinismul este ilegal, interzis, sau pedepsit. Totuși, lumea nu vorbește foarte mult despre valul șocant de intoleranță religioasă”, spunea David Curry, citat de christianpost.com.

Studiul este disponibil AICI.